Online Brand marketing

Wat is SEA?

Betekenis SEA:

SEA staat letterlijk voor (Search Engine Advertising), dit betekend dan ook dat je betaald in de zoekmachine voor de gevonden woorden. Je kan specifiek op je doelgroep richten door te gaan adverteren. Maar let wel op, elke klik kost je geld. Je kan op elk woord adverteren zoals op het woord SEA maar ook op Race simulator huren in Almere. Zoals onderstaande te zien is. 

Je kan adverteren met een banner of op een zoekwoord, dan kom je bovenaan.  

In de afbeelding kan je aan de linker kant de betaalde links (SEA) vinden en aan de rechterkant kan je afbeeldingen vinden die gesponsord zijn. Hiervoor betaal je ook. 

Waar wordt SEA gebruikt?

Over de hele wereld wordt Google gebruikt en daarbij ook SEA. In Nederland hebben wij zoekmachines zoals Bing, vinden.nl, zoeken.nl, Yahoo ect. Google is meestal in verreweg de grootste en wordt het vaakste gebruikt. Google heeft een marktaandeel in Nederland van wel 95%. In een zoekmachine worden standaard plekken gereserveerd voor betaald links (SEA). Dat is bovenaan de website, voorheen 3 plaatsen, tegenwoordig 4 plaatsen. Aan de rechterkant worden er betaalde afbeeldingen laten zien en aan de onderkant vind je meestal ook betaalde links. 

Soms vind je wel eens in een app een betaalde banner. Dit wordt ook laten zien door Google. Bijvoorbeeld bij 9GAG vind je tussen het scollen een betaalde banner die (hopelijk) jou een indruk geeft waarop je kan zou moeten kikken. 

In Nederland wordt veelal tekstueel betaald. Wel zien je steeds meer dat er ook gebruikt wordt gemaakt van de andere mogelijkheden.

Hoe kan je adverteren op Google Adwords 

Je kan via Google Partners gebruikt maken van hun omgeving. Je zou een account moeten maken en toegang willen hebben tot hun systeem. Als je een Google account hebt aangemaakt kan je ook; Google mijn bedrijf aanmaken. Via de de link leggen we hierover meer uit. 

Via Google adwords kan je zelf aan de slag of wij kunnen je hierbij helpen. Je moet goed je doelgroep in kaart hebben en zorgen dat de data niet verloren gaat die je zal genereren. 

Hoe werkt Google Adwords?

Google adwords maakt gebruik van een veilingsysteem. Je kan bieden op plekken in Google op bepaalde woorden op zoektermen. Google kijkt naar je bod die je doet via het veilingsysteem ook de kwaliteit van de advertentie en de kwaliteit van je website. Je kan kosten besparen door je website te optimaliseren waardoor je minder betaald in Google Adwords. 

Wil je meer weten over SEA of zelf starten? Neem contact met ons op zodat wij je hierbij kunnen helpen. Maandelijks ontvang je informatie van ons hoe je advertentie kan verbeteren en hoe je kosten kan besparen. Ons doel is natuurlijk maximaal rendement voor de klant!