Online Brand marketing

Recensies tonen in Google

Voor je eigen bedrijf is het belangrijk om jezelf te laten zien in Google. Google heeft een makkelijke manier gevonden om te zorgen dat je recensies kan verzamelen. De recensies zorgen ervoor om aan nieuwe klanten te komen. Hoe zorg je nu voor die reviews op Google? lees dan verder.

Google Mijn Bedrijf: Belangrijk voor de lokale vindbaarheid 

Google mijn bedrijf is belangrijk om te zorgen dat je lokaal gevonden wordt. In Google mijn bedrijf kunnen klanten recensies achterlaten. Je hebt een account nodig voor Google mijn bedrijf, als je op de linkt klinkt kan je meer informatie vinden hoe je een account kan aanmaken. 

Als je een account hebt kan je revieuws ontvangen. Nodig vooral klanten uit die dit voor u kunnen uitvoeren. 

Recensies zijn belangrijk

Je nieuwe lead wilt weten wat voor bedrijf je bent, laat je een goede service achter en help je de klant ookal betalen ze er niet voor. Dit kan een potentiële lead terug vinden in je recensies. Daarom worden reviews steeds belangrijker, kijk bijvoorbeeld naar Tripadvisor of andere bedrijven. Google snapt dat dit ook belangrijk is voor de ondernemer en kan de reviews tonen in de lokale zoekresultaten. 

Google-recensies als rankingfactor

Bij Google hebben ze aangegeven dat reviews belangrijk zijn voor de ranking. Als je dus meer goede reviews hebt zal je dus hoger ranken. Google heeft zelf aangegeven welke factoren er belangrijk zijn. Het is dus van groot belang dat je hier kan op inspelen. In de afbeelding kunt u lezen hoe belangrijk Google uw reviews vind en er op zal ranken. 

Hoe Google de positie in lokale zoekresultaten bepaalt

Waar plaats ik recensies? 

Waar kan ik dan mijn klanten de recensies laten plaatsen. Als je naar uw bedrijf Googled zal je meteen je lokaal bedrijf tegen komen in Google. laat de klant een recensie hier schrijven. 

Link voor de recensies te kunnen schrijven

Google maakt het er niet altijd makkelijker op. Voorheen kon je klanten naar je lokale bedrijfspagina sturen, nu zal dat wat moeilijker gaan. Google heeft momenteel een oplossing hiervoor geboden. Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werking gaat; 

  1. Ga naar je bedrijf via Google.nl
  2. Rechts vind je lokaal bedrijf
  3. Klink op Google review “Een review schrijven”
  4. Laat de recensie achter. 
  5. Geef het resultaat door aan je klanten 🙂
Een review schrijven

Maak het zo makkelijk mogelijk

Probeer het voor uw klant zo makkelijk mogelijk te maken, wellicht als een kant iets heeft besteld in je webshop dat je hem een e-mail kan sturen wat zijn ervaring bij de procedure was. Zorg ervoor dat tegenover een recensie altijd een beloning staat. Misschien korting voor de volgende keer. Een klant neemt de moeite om zijn beleving te benoemen. Bedankt de klant dan ook hiervoor. 

Wil je meer weten over recensies op Google of hoe je het kan toepassing in je website? Neem dan contact op en wij zullen je er verder bij helpen!