Online Brand marketing

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding zijn actieve links (URL’S) van andere website die naar jou eigen website linken. Het linkbuilden is zeer belangrijk om je positie te verbeteren in de zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo ect. De zoekmachines zijn dat er links uitgaan van hun eigen website naar een andere website die “minder is”. Minder wilt zeggen dat misschien niet de website minder is maar dat er bijvoorbeeld minder traffic is op de uitgaande website. Je kan het ook zien dat je verkiesbaar maakt om voor de overheid te werken. Hoe meer stemmen je krijgt hoe beter. 

Linkbuilding

Succesvol Linkbuilding toepassen

Je kan links op verschillende manieren krijgen. Er zijn 5 soorten manieren om je website “populairder” te maken waardoor je dus beter in Google gevonden zal worden, ook wel page ranking genoemd. Links van jou die iemand anders plaatst op zijn website worden ook wel backlinks genoemd. Maar waarom zou een website zomaar een link van jou op zijn pagina toevoegen? Dan moet jij dus ook toegevoegde informatie hebben. 

  • De makkelijkste maar duurste manier, kopen van links
  • Links uitwisselen met andere (soort gelijke websites) 
  • Gastbloggers (vloggers) gebruiken joow website link
  •  Je website inschrijven op verschillende pagina’s zoals startpagina (tegenwoordig werkt dit niet zo goed meer). 
  • Inzetten van Social media. Zoals Facebook Marketing of Instagram marketing

Wat werkt het beste voor linkbuilding?

Links die linken naar je eigen website door Social media werkt het beste. Hierdoor zal je content moeten maken en traffic zal door je link terug linken naar je website. Maar dit zal je constant moeten doen. Als jij goede content zal maken zullen andere personen het bericht delen. Het mooiste zou een website of blog bericht dat gedeeld zal worden door Socialmedia waarna iemand anders van een vreemde website je link zou plaatsen en zal verwijzen naar je bericht. Het zal een sneeuwbal effect moeten worden. Begin met je vrienden uit te nodigen, bel ze eens of stuur ze een bericht. 

Google let goed op hoe jij aan je links komt en of dit een toegevoegde waarde heeft. Koop jij links, daar zal Google snel achter komen. Google zal bijvoorbeeld kijken hoe snel er nieuwe links worden geplaatst en of de uitgaande links toegevoegde waarde hebben om zo misbruik van deze strategie tegen te gaan. 

Waarom is Linkbuilding zo belangrijk?

het aantal ‘goede’ links is belangrijk voor je website. Bijvoorbeeld als je concurrent 5 links heeft en jij 15 zal jij sneller boven hem staan in Google. Maar elke link vertegenwoordigd een bepaalde waarden. Een nu.nl link is veel belangrijker als een link van de lokale bakker. 

 Wil je weten hoeveel links er naar jouw pagina verwijzen? Kijk dan even op Majestic

Wil je meer weten over linkbuilding of hoe je het kan toepassing in je website? Neem dan contact op en wij zullen je er verder bij helpen!